Halálos hajóbaleset történt Verőcénél. – Videó - Life Story

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél. – Videó

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval szombat éjjel. Előzetes jelentések szerint ketten meghaltak, és öten eltűntek a baleset következtében. A hatóságok csaknam 90 emberrel és 31 techniakai eszközzel keresik az eltűnt utasokat.

A köztelevízió tájékoztatása szerint Verőcénél egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval. Ketten meghaltak – egy férfi és egy női holttestet sodort partra a víz Verőcénél és a megyeri hídnál –, öten eltűntek a balesetben.

Szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, hogy Verőce közelében esetleges hajóbaleset történt, a szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották a Pest vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

EGY VÉRZŐ FEJŰ, OLASZUL BESZÉLŐ FÉRFIT TALÁLTAK A 12-ES FŐÚT MELLETT, VERŐCE MAGASSÁGÁBAN, ONNAN GONDOLTÁK, HOGY HAJÓBALESET TÖRTÉNHETETT.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak, és öten eltűntek. Három férfi és két női utast jelenleg is keresnek.

Az eltűnteket motorcsónakokkal és drónokkal is keresik, a szállodahajót Komáromnál állították meg, a jármű oldala sérült volt. A kisgéphajót a Megyeri hídnál vontatták partra.

A rendőrség több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 87 egységgel és 31 technikai eszközzel keresik jelenleg az eltűnteket.

A köztévé helyszíni tudósítója közölte, hogy a Komáromban megállított hajó egy 109 méteres, 110 ember befogadására képes svájci szállodahajó, amelynek a végső úticélja nem Komárom volt, nagy valószínűséggel elhagyta volna az országot.

Nem hivatalos információk szerint senki nem sérült meg az utasok közül – azt nem erősítették meg, hogy hányan utaztak a fedélzeten –, a szakemberek ugyanakkor dolgoznak a helyszínen.

Drónokkal keresik az eltűnteket

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat közösségi oldalán tájékoztatott, hogy szolgálatuk a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság koordinációja mellett vesz részt az eltűntek kutatásában.

Hajnalban drónokkal és hajóval kapcsolódtunk be a már akkor zajló és most is folyamatban levő személykeresési feladatokba

– olvasható a bejegyzésben, melyhez egy videót is csatoltak, amelyen az éjszakai keresési munkálatok láthatók.

A Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg összesen 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át – ezt már a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte vasárnap délután. A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át – közölték-

A kutatást operatív törzs hangolja össze a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésben hozható, hívják azonnal a 112-t!

Az OMSZ is megszólalt

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították

– tudatta az OMSZ.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.

Dóka Imre, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-vel, hogy a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban – ismertette a szóvivő.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja

– tudatta Dóka Imre.

A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt 12 kishajóval és 3 drónnal keresi az eltűnteket. A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak – olvasható a közleményben.

Megosztás