Tragédia: túláradt folyóba fulladt bele szavazás után a nyugdíjas .. - Life Story

Tragédia: túláradt folyóba fulladt bele szavazás után a nyugdíjas ..

A 77 éves férfi a vasárnapi szavazás után tűnt el, most kocsijával együtt megtalálták a Pinka folyóban.

A dráma még vasárnap délután kezdődött el a burgenlandi Pinkamiskén, amikor rejtélyes körülmények között veszett nyoma egy helyi nyugdíjasnakA 77 éves éves férfi aznap  beült Ford Rangerébe, és elment szavazni. Miután kijött az épületből, még kocsijával ugyan elindult Gyepfüzes felé, ezután viszont, mintha csak a föld nyelte volna el: kocsijával együtt eltűnt, telefonján sem lehetett elérni. 

A férfi unokaöccse azonnal jelentette nagybátyja eltűnését a helyi rendőrségen, akik bemérték a telefonját: a készülék utoljára Gyepfüzesnél volt bekapcsolva. A rendőrség, a helyi vadászok és a rokonság együttes erővel és hatalmas csapatokkal indultak az idős férfi után, még drónokkal is kutatták. Ezután viszont meg kellett szakítani a keresést: a területre lecsapó brutális vihar ugyanis lehetetlenné tette azt, emellett pedig a helyi folyók és patakok is megáradtak, a víz valósággal elöntötte a környéket. A helyi tűzoltóság illetékese elmondta azt is, hogy kénytelenek megvárni, míg a vízszint csökken, az áradás miatt ugyanis minden olyan zavaros, hogy képtelenség keresni.

Ezután viszont gőzerővel folytatták a kutatást, kedden már helikoptereket is bevetettek:

– A férfit többször is keresték drónok és helikopter segítségével. A tűzoltók ezután mágnessel is átkutatták a vizet, ekkor egy fémtárgyat találtak

– mondta el a Burgenland.orf-nek Oskar Gallop, a helyi rendőrségi csapat műveleti vezetője.

Hozzátette, hogy ezután egy bonyolult művelettel tudták csak kiemelni a talált tárgyat, ami nem más volt, mint a nyugdíjas Fordja. A kocsiban a 77 éves férfi holttestét is megtalálták:

– Az autót az eltűnt személlyel kedd délután találták meg Sárosszéknél a Pinkában – erősítette meg a lapnak Gallop. Hozzátette, hogy nyomozás jelenlegi állása szerint a férfi vezetés közben csúszhatott bele a kiáradt folyóba.

– Törvényszéki szakértőink véleménye és a helyszínen végzett vizsgálat alapján azt kell feltételeznünk, hogy a kocsi valószínűleg a Pinkába csúszott

– magyarázta.

Az áradás már napok óta megnehezíti a környékbeliek életét, több dél-burgenlandi terület jelenleg is víz alatt áll. A hatóságok folyamatosan ellenőrzik a területet és a töltéseket, a cél az, hogy a főgát ne szakadjon át.

 

Megosztás